2017: Oldtimer Puzzelrit ten voordele van Kinderkankerfonds

Nieuwsbericht

Vandaag was er de puzzelrit georganiseerd door Capri Drivers Club Belgium in samenwerking met Oldtimer RoadHouse Classics ten voordele van het Kinderkankerfonds. De ochtend begon met een "licht onweer" met hevige regen, maar tegen de middag klaarde de hemel helemaal op en konden alle deelnemers genieten van het prachtige weer.

Als mede-organisator wou ik vandaag uiteraard het goede voorbeeld geven en dus ben ik vanmorgen om 6u30 opgestaan om de Capri nog snel een wasbeurt te geven. Zo zou ze mooi staan blinken aan RoadHouse Classics om onze gasten te ontvangen.

Ik heb nog maar net gedaan als het lichtjes begint te rommelen. Oeps, dat voorspelt onweer! Het klinkt nog heel ver en dus vertrek ik vol goede moed naar RoadHouse Classics waar de puzzelrit zal vertrekken en toekomen. Het rommelen is ondertussen gestopt en dus haal ik al opgelucht adem. Het lijkt immers droog te blijven.

Snel even een sfeerfotootje voor de deur nemen alvorens we de Capri parkeren.

Iets later komt ook Dirk toe met de Capri en die heeft al enkele verdachte waterdruppels mee. Onderweg van Stokrooie heeft het blijkbaar al stevig geregend...

Ik piep even op buienradar en tegen 10u zou er een hevige regenbui aankomen van enkele minuten en daarna is alles weer ok. Dat moet dus redelijkj meevallen.

Uiteindelijk begint het te gieten om 9u, de fikse bui was dus een uurtje te snel, maar wel kort zoals voorspeld. Gelukkig maar. Daarna komen er nog enkele korte maar gelukkig ook veel minder intense buien en de deelnemers komen ook toe om zich aan te melden.

Het ontbijt staat ondertussen ook klaar: een bord met daarop twee sandwiches en twee koffiekoekjes staan klaar voor elke deelnemer die het ontbijt besteld had. Daarnast is er nog een buffetje voorzien voor beleg voor de sandwiches, zodat iedereen kan nemen wat hij of zij graag eet.

Als de innerlijke mens versterkt is wordt er vertrokken voor de rondrit. 

Doordat we maar weinig inschrijvingen hebben dit jaar is het niet nodig om de deelnemers bewust verspreid te laten vertrekken en dus vertrekt iedereen op zijn eigen tempo. Hierdoor zijn de deelnemers voldoende verspreid en kan iedereen rustig van de rondrit genieten.

Tussen de buien door neem ik alvast enkele sfeerbeelden van de aanwezige oldtimers waaronder deze groepsfoto:

Zoals je kan zien aan de groepsfoto hebben we een grote variëteit van olditmers en dat is altijd leuk. Het toont maar aan hoe divers de oldtimergemeenschap is.

Als iedereen vertrokken is hebben we wat extra vrije tijd die ik opvul met wat foto's nemen van de Capri's van Dirk en mezelf die geduldig op de parking wachten op "hun maatjes".

Dan eten we ook alvast onze spaghetti, zodat we ons bij aankomst van de deelnemers volledig kunnen concentreren op de ontvangst en het verbeteren van de puzzelvragen.

Rond de middag zijn de eerste deelnemers al terug van hun rondrit en de andere deelnemers sijpelen verspreid over de namiddag binnen. 

Omdat we verwachtten dat de meeste deelnemers alle of toch bijna alle vragen zouden juist hebben, is er een speciale schiftingsvraag voorzien: De 3 deelnemers met de beste score en het dichtste antwoord op deze schiftingsvraag krijgen een leuk aandenken aan de rit. Dit aandenken is een koffiemok tot de rand gevuld met M&M's. Voor de schiftingsvraag moet er geraden worden hoeveel M&M's er in totaal in deze drie koffiemokken samen zitten.

Uiteindelijk hebben 3 deelnemers alle 11 vragen juist en is de schiftingsvraag doorslaggevend:

  1. Guy Pannier zat er 54 naast
  2. Fabio Orlando zat er 301 naast
  3. Johny Monstrey zat er 304 naast

En hoeveel waren het er nu?

Awel het waren er 531, een willekeurige mix van M&M's met en zonder pinda's om het extra moeilijk te maken om te raden.

Een speciale vermelding voor Rudi Van Kerchove die met 527 er wel echt heel dichtbij zat, maar helaas 1 foutje had met het beantwoorden van de vragen.

En voor wie nieuwsgierig is naar de oplossing van de vragen, bij deze alle antwoorden:

23. Een zeer bekende stripfiguur had hier een broodjeszaak, maar heeft deze recent verkocht. Wat is zijn naam?
Jerom

28. Wat is de naam van het kinderdagverblijf dat we hier passeren?
't Kievitje

35. Welk dier vind je hier terug in de straatnaam?
Bever

41. Wat is de spreuk die je terugvindt op het kapelletje dat hier staat?
O.L.V. van Lourdes bid voor ons (enkel deze volledige zin werd als goed antwoord aanvaard)

54. Vlak nadat je hier afslaat passeer je aan de linkerkant een monument dat kenmerkend is voor de omgeving. Wat is dat?
Lifttoren van de mijn van Houthalen (hier hebben we alles dat er ongeveer op leek goedgekeurd, van mijnschacht tot lifttoren en nog enkele varianten)

69. Sinds 1994 wordt hier het allereerste Limburgse Abdijbier gebrouwen. Hoe heet dit bier?
Armand / Ter Dolen (Ongeveer iedereen heeft hier "Ter Dolen" geantwoord)

86. Je passeert hier langs de oude mijnsite van Zolder. Bovenop het gebouw dat je links passeert kun je in koeien van letters de naam lezen. Wat is die naam?
De Verdieping

100. Welk raspaard kun je hier kopen?
(Ford) Mustang (Je passeerde hier de Mustang garage waar elk jaar Mustang Fever doorgaat)

124. Wat voor sport kun je hier nog doen, behalve zwemmen?
minigolf, beach volley of autosport (We doelden hier eigenlijk op de sporten die naast zwemmen ook konden gebeuren aan het zwembad van Telaemen, maar gezien je hiervoor even moest uitstappen of van de route afwijken hebben we ook autosport/motorsport goedgekeurd. Je passeert tenslotten langs het circuit...)

127 a. We zijn onderweg heel wat rotondes gepasseerd. Hoeveel straten ben je op deze rotondes in totaal gepasseerd?
13, je mocht enkel de straten tellen die je voorbij reed op de rotonde, dus 1ste afslag op de rotonde = 0 gepasseerd, 3de afslag op de rotonde = 2 gepasseerd. Dit was dus een beetje een strikvraag en hier hebben we heel wat mensen kunnen vangen.

127 b. We zijn onderweg door een aantal gemeenten gepasseerd. Kun je zeggen hoeveel? Enkel de hoofdgemeentes rekenen, dus niet de deelgemeenten of gehuchten (Bolderberg, Zolder, Heusden, Lindeman tellen dus samen voor 1: Heusden-Zolder)
6: Heusden-Zolder, Hasselt, Houthalen-Helchteren, Lummen, Zonhoven, Beringen

We mochten van alle deelnemers mooie complimenten in ontvangst nemen. En dus zijn we ondanks het feit dat we niet zo heel veel deelnemers hadden toch tevreden. Iedereen vond het een leuke rit en dus zijn wij ook heel tevreden.

En wat kunnen we nu schenken aan Kinderkankerfonds?

De netto-opbrengst hebben we uiteindelijk dankzij wat extra sponsoring kunnen afklokken op €223,47. Dit bedrag zal dan ook integraal doorgestort worden aan Kinderkankerefonds vzw.

We willen alle deelnemers nog een keer van harte bedanken voor hun deelname. Over twee jaar organiseren we opnieuw een puzzelrit en uiteraard hopen we jullie dan weer allemaal te mogen begroeten.

Wie nieuwsgierig is naar alle genomen foto's kan een kijkje nemen op http://www.oldtimerweb.be. De volledige reportage werd daar opgeladen en zal daar weldra beschikbaar zijn. Gewoon in de lijst van reportages zoeken naar "Oldtimer Puzzelrit tvv Kinderkankerfonds" en je vindt ze vanzelf.

tekst en foto's door Jean-Marie Geeraerts

Aanwezigen

Bengi Luyten

BMW 520 E12 (1980)

Bruno Claessens

Mini Cooper (1991)

Christof Van Krinkelen

Volkswagen T2b (1976)

Dirk Jakus

Ford Capri MK I 1/2 (1973)

Erik Senecaut

Triumph Spitfire (1979)

Fabio Orlando

Audi 100 (1990)

Guy Pannier

Mercedes 560SL (1988)

Jean-Marie Geeraerts

Ford Capri MK III 2.8i (1983)

Johny Monstrey

citroen traction avant (1949)

Kurt Goris

Ford Capri MK III 2.0S (1982)

Kurt Peeters

VW Kever (1969)

Philip Smet

Ford Capri 1,5 (1973)

Roger Jaspers

Mazda MX5 (1991)

Roger Luyten

Mercedes C200 (1978)

Ronald Verbraeken

Corvette C3 (1981)

Rudi Van Kerchove

Ford Capri mk1 (1969)

Tom Geerts

Toyota Corolla Coupé (1971)

Tony Gacoms

Mercedes 190E (1985)